Du kan hjelpe dyr!

Mange barn og ungdommer går rundt med en aktiv dyreverner inni seg, og lurer på hvordan de kan hjelpe dyr.

Diskuter dyr og dyrevern i skoletimene

Snakk med din lærer, og be om at dyr og dyrevern blir diskutert i skoletimene. Dersom du får muligheten, lag gjerne en særoppgave, skriv en stil, og lignende, om dyr og dyrevern. Fortell dine venner og medelever at dyr også kan føle smerte, redsel, frykt og glede, akkurat som deg og meg, selv om de ikke kan fortelle om det med ord! Fortell at vi bør behandle dyr godt og ta hensyn til dem av ganske samme grunn som vi bør ta hensyn til og behandle mennesker godt. Akkurat som oss mennesker har dyr mange følelser og behov, enten det er en elefant, hund eller en mus. Dyrene – som oss mennesker – blir både sultne og tørste da har de behov for vann og mat, og når de er trøtte og slitne må de sove og hvile. Dette er noen av dyrenes viktigste behov. Men dyr har også innvendige følelser som at de kan være sinte, redde, glade og lykkelige – som oss mennesker. De føler smerte og de føler sorg. De blir glade når noen er greie mot dem og de vil gjerne være sammen med sin familie og sine venner.

Skriv leserinnlegg eller blogg

Flere aviser og blader har egne sider for barn og unge, eller kanskje har du din egen blogg? Skriv om dyrevern og sett fokus på dyr!

Brosjyrer

Ta med noen brosjyrer til skolen og gi til dine venner eller spør om du kan få lov til å dele ut til alle elevene i friminuttene. Spør læreren din om du kan legge noen brosjyrer i skolens bibliotek og lignende.

Plakater

Heng opp plakater om dyr og dyrevern på oppslagstavler i klasserom og korridorer. HUSK, spør alltid læreren om du får lov! Dersom det ikke finnes noen oppslagstavle på din skole, spør skolen om ikke de kan sette opp en, hvor elevene kan ta opp ting som opptar dem, som f.eks. dyrevern, miljøvern, osv.

Underskriftskampanjer

Hjelp oss å samle underskrifter mot dyremishandling. Disse blir som regel lagt ut på våre internettsider, eller vi tar med informasjon når vi står på stands.

Innsamling

En viktig måte å støtte vårt arbeid for å hjelpe dyr, er å støtte oss økonomisk. Vi vet jo at mange barn og ungdommer ikke har mye penger selv, men det finnes måter å samle inn penger til dette arbeidet på allikevel. Man kan arrangere lotterier og spørre om premier fra butikker, etc, og man kan lage et garasjesalg om man har mange ting man ikke lenger bruker.

Spis mer mat uten kjøtt!

På denne måten sparer du mange dyr for å ha det vondt, samtidig som du sparer miljøet for forurensing og ødeleggelse.

Bli en av våre dyredetektiver og verv nye dyrevernere!

Jo flere medlemmer Dyrebeskyttelsen Norge har, jo sterkere blir vi, og jo flere midler får vi til å hjelpe dyr som ikke har det så godt. Be dine venner om å bli medlem hos oss!

Gå inn på vår innmeldingsside og kryss av for medlemskap for barn 200 kroner i året. Da får du tilsendt vårt blad Dyrenes Verden fire ganger i året, du får vår håndbok for dyredetektiver og maskoten vår Sherlock Fox!

Bli Dyredetektiv