Dyrebeskyttelsen Norge

hvem er vi og hva gjør vi?

Det bor veldig mange dyr i verden – det er faktisk mange flere dyr enn det er mennesker på jordkloden. De fleste dyrene ser vi aldri og da er det akkurat som om de ikke finnes…

Vi ser noen dyr i hverdagen vår som fugler, insekter og kanskje har du dyr selv hjemme? Disse dyrene tenker vi på, og vi bryr oss om dem. Men hva med de dyrene vi ikke ser?

Har du noen gang tenkt over hvordan ei høne eller en gris lever? Du og jeg kan snakke med hverandre med bruk av ord. Noen mennesker tror at dyr ikke har følelser, behov eller at de er dumme fordi de ikke snakker som mennesker og ser annerledes ut. Derfor er det viktig å ha mennesker som snakker for dyrene.

Selv om alle dyr burde ha rett til og ønsker å leve et godt liv, er det mange dyr som ikke har det bra. Dyrebeskyttelsen Norge jobber for at alle dyr skal få leve livene slik at de blir lykkelige. Vi mener at mennesker skal respektere dyrene og at vi ikke kan behandle dem slik vi selv vil. Dyr må ha rettigheter som beskytter dem, slik som mennesker har.

Dette er noe av det Dyrebeskyttelsen Norge jobber for:

  • At dyr skal bli respektert av mennesker og ha det godt
  • Å lære andre om at dyr også har følelser, og at det som skjer med dyrene betyr noe for dyrene selv.
  • Å få lover og regler som beskytter dyrene og deres liv.
  • Snakke med politikere og andre mennesker som bestemmer hvordan dyrene skal ha det, slik at de bestemmer ting som er bra for dyrene.
  • Hjelpe familiedyr som har hatt det vondt, eller som har kommet bort fra sin menneskefamilie.