Skip to main content
svane reddet av dyrebeskyttelsen norge flekkefjord

DYREHELTER: Fredrik Jonsson og sønnen Scott hjalp til med å redde en svane som hadde frosset fast i isen i Flekkefjord. FOTO: Dyrebeskyttelsen Norge Flekkefjord

En svane frøs fast i isen og kom ikke løs. Heldigvis ble svanen reddet av snille mennesker.

En søndag morgen i januar fikk brannvesenet vite om en svane i Flekkefjord som hadde frosset fast i fjordisen. Tre brannkonstabler våget seg ut på isen og fikk svanen løs.

Først var svanen sliten og kald, og de tre brannkonstablene tok den med til brannstasjonen. Der kunne svanen få slappe av litt.

Hjelp på besøksgård

Etter kort tid snakket dyrevenner fra Dyrebeskyttelsen Norge Flekkefjord med brannvesenet. Svanen ble kjørt til Nuland besøksgård. Der fikk svanen pleie og stell. Etter en uke på gården var den blitt mye bedre.

Svanen hadde ikke klart seg hvis ikke den hadde kommet til oss, forteller Connie Lierstøl. Hun har drevet besøksgården sammen med mannen sin i tre år. På gården er det marsvin, katt, kanin, hund, minigris, sau, geit, alpakka og hest. Og i en uke var det også en svane.

På gården fikk svanen grovt brød og vann. Mais og hønsefôr ville den ikke ha.

Nuland besøksgård tar imot dyr som har ekstra behov for et hjem. Dyrene får masse kjærlighet

Ble redd

Svaner er ville dyr og i slekt med ender. Svaner trives best sammen med andre svaner, ikke sammen med mennesker. På gården fikk svanen se andre ender slik at den kunne føle seg trygg.

Svanen som bodde på Nuland besøksgård, ble stresset og redd fordi den kom vekk fra svaneflokken sin. Conny og mannen hennes bestemte seg for at svanen måtte få nok mat og varme før den kunne slippes ut igjen. For da brannkonstablene fant svanen var det mellom 10 og 15 minusgrader ute.

Til slutt ble svanen sluppet fri ut i fjorden igjen, hvor den trives best. Svanen var veldig klar for å treffe sine venner og familiemedlemmer på fjorden.