Skip to main content

Pia og Penny

Vår lokalavdeling på Nord-Jæren ble en dag kontaktet av en mann hadde blitt fosterfar for en rotte som het Pia. Mannen visste at rotter er veldig sosiale dyr, så han ønsket å høre om vår lokalavdeling hadde en rotte som kunne være vennen til Pia. De hadde de, og etter kort tid flyttet Penny inn sammen med Pia.

Penny og Pia stortrivdes sammen, men siden mannen hadde en katt, trengte de etter hvert et nytt hjem. Dette er fordi rotter trenger å kunne ha god plass rundt seg til lek og bevegelse. Rotter er veldig intelligente dyr, og har det best om de får leke og få oppgaver som kan trene hjernen.

Vår lokalavdeling på Nord-Jæren begynte derfor å lete etter et for-alltid-hjem, hvor Pia og Penny kan leve glade dager resten av sitt liv. Mennesker fra hele landet tok kontakt og ønsket å adoptere de to søte rottene. En dame som hadde to jente-rotter fra før ønsket å gi Pia og Penny et godt hjem. Pia og Penny lever nå et godt liv som del av en liten flokk med rotter.

Har du lyst på en tamrotte?

Rotter er veldig intelligente og sosiale dyr, noe som gjør at de passer fint som et familiedyr. Siden de er så intelligente, trenger de å få gjøre ulike aktiviteter. Dette kan være muligheter for å klatre, gjemme seg og lek. Rotter er også veldig kontaktsøkende. Det betyr at de ønsker oppmerksomhet og kanskje også litt kos fra oss mennesker. De trives best med en eller flere venner av samme kjønn, så om du ønsker å skaffe deg en rotte, bør du har minst to stykker eller flere.

Få foreldrene dine til å ta kontakt med våre lokalavdelinger inne på www.dyrebeskyttelsen.no/lokalavdelinger, så kan dere høre om vi har noen rotter som trenger et-for-alltid-hjem.

Bildekreditering: Stein Johan Warland