Skip to main content

Ronja var på rømmen i 13 år!

Vår lokalavdeling Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag fikk før jul melding om en katt som virket hjemløs. De videreformidlet en annonse fra dyrebar.no*, men ingen eier meldte seg. Damen som fant katten, ble bedt om å ta den med til veterinær for sjekk av mikrochip. Det viste seg at katten hadde det! Det som overrasket lokalavdelingen var at Ronja som hun het, hadde forsvunnet for 13 år siden! Katten var litt over 1 år gammel da hun forsvant, og er nå en eldre dame på 15 år.

Utenom litt tannstell og trekking av en hjørnetann var Ronja i overraskende god form, og veldig kosete. Noen har nok derfor gitt henne mat og kanskje gitt henne et hjem i løpet av de årene hun var borte. Lokalavdelingen vår fikk etter litt detektivarbeid kontakt med familien til Ronja, som ble svært overrasket. De hadde aldri trodd at hun skulle dukke opp igjen.

Familien til Ronja kunne ikke lengre ha katt, og spurte om lokalavdelingen vår kunne finne en ny eier til henne. Familien fikk oppdatering om Ronja underveis, da de veldig gjerne ønsket et godt hjem til henne. Det viste seg at en dame som heter Ellinor hadde fått med seg saken om Ronja. Ellinor er 79 år gammel og ønsket gjerne en katt som kunne holde henne med selskap. Dette var en perfekt match. De eldre damene stortrives i hverandres selskap. Ronja skal få lov til å leve resten av sine dager i et trygt hjem.

Tips!

Hvis du kommer over en katt eller et dyr som du mistenker har kommet seg vekk hjemmefra, eller er hjemløst bør du høre med en voksen om dere kan ta med dyret til en veterinær. Da kan de sjekke om dyret har en mikrochip i nakken, som kan inneholde informasjon om hvem som eier dyret. Dere kan også kontakte vår lokalavdeling som er nærmest der du bor for å få hjelp og råd. Inne på www.dyrebeskyttelsen.no/lokalavdelinger finner du oversikten over alle våre 27 lokalavdelinger.

*Nettsiden www.dyrebar.no er et sted hvor man kan legge ut en sak om man har funnet et dyr eller savner et dyr.
Det kan føre til at eier finner dyret sitt.

Dyrebar.no