Skip to main content

Katter er noen fascinerende skapninger. Tidligere har vi lest om politihestene. Blant annet at det stilles store krav til dem, og at de må være uredde og modige. Nå skal vi snakke om skolekatter! Hva tror du skal til for at en katt kan trives som en skolekatt?

Når mennesker er sammen med katter, kan mange kjenne at de blir rolige og få en følelse av å ha det godt inne i seg.

 

En katt å støtte seg til

En skolekatt er en katt som har blitt trent til å være med sin eier på skolen. Katten skal være der for elever som trenger litt ekstra hjelp i skolehverdagen. Katten kan brukes som både motivasjon og støtte. Den kan hjelpe elever som synes det er vanskelig å lese, eller elever som har det vanskelig sosialt.

Skolekatten kan også hjelpe elever som har vanskeligheter med kroppen sin. Det gjør katten ved å motivere til trening og bevegelse. Katten hjelper barna med å jobbe og å øve. Og dere vet jo at ved å øve på ting, blir man bedre. Med hjelp av katten føler elevene at de får til ting bedre, og kanskje prøver de til og med nye ting. Målet er at eleven skal få det bedre på skolen og føle at de får ting til.

 

Frisk som en…katt

For å bli skolekatt må eier gå på kurs. Det er viktig at eier kan mye om katten. Her lærer de om helse og atferd hos katter, og om hvilken effekt katten kan ha på menneskers helse.

For at en katt skal velges ut til å bli skolekatt, må katten være helt frisk – både i hodet og i kroppen. De må også være trygge, og synes det er greit med håndtering og kos. Det er viktig at katten trives som terapeut for at den skal egne seg for denne oppgaven. Katten må altså ha den rette personligheten for å kunne bli en skolekatt.