Skip to main content

I Norge er det veldig mange katter. Faktisk så mange katter at alle dessverre ikke har et hjem. Katter kommer i alle farger. Grå, hvit, svart, brun, stripete, oransje og mange andre farger. Det har blitt så mange katter i Norge nå at de som skaffer seg katt ofte velger etter hvilken farge katten har på pelsen sin.

Dyrebeskyttelsen Norge har lokalavdelinger som jobber med å finne nye hjem til hjemløse dyr. De fleste av disse er katter og av disse er det ofte de svarte eller svart/hvite som må vente lengst på å få en ny familie. De siste årene er det spesielt de oransje kattene som er populære. Det er ingenting galt med de svarte eller svart/hvite kattene, men det er så mange av dem at fargen har blitt kjedelig for mange.

Når våre lokalavdelinger får inn et hjemløst dyr, vil dyret få god omsorg av våre frivillige. Alle dyr blir tatt med til veterinær for å sjekke om dyret er frisk og rask. Vi gir vaksiner som beskytter mot farlige sykdommer og gir dyret en mikrochip. En mikrochip er en liten brikke på størrelse med et riskorn som settes under huden i nakken, som gjør det mulig å få informasjon om hvem som eier dyret. Dette skjer ved at man bruker noe som heter en skanner, som viser informasjonen som er på mikrochipen. Dyrene merker ikke at de har mikrochipen og har denne hele livet sitt.

Alle dyrene som kommer inn til våre lokalavdelinger får det veldig fint. Her finnes det snille dyrevenner som gir dyrene masse kos, stell og leker med dem. For de dyrene som bruker litt lengre tid på å finne et nytt hjem, vil de ha et godt liv hos oss mens de venter. Likevel skulle vi ønske at alle dyrene fikk et for-alltid-hjem så raskt som mulig. Alle dyr fortjener nemlig et godt liv og de har det best hos en familie.

Ønsker du og familien å adoptere en katt? Ta sjansen på en svart eller svart/hvit katt!

 

Svart og svart/hvite katter er ikke annerledes enn katter med en annen farge. De er like kosete, lekne og glade i familien sin som en katt som er grå, oransje eller stripete. De lever også like lenge som katter i andre farger. Visste du at en katt kan bli over 20 år? Ønsker du og familien din å skaffe en katt, må dere være klar over at katten kan leve veldig lenge. Så lenge at du som leser dette kanskje har begynt å studere på universitetet og flyttet hjemmefra mens katten fortsatt lever. Det er veldig viktig at man er klar over at det er de voksne som skal ha ansvaret for dyrene.

Å ha et dyr i huset, eller et familiedyr som vi kaller det, gir mye glede og selskap. Det er viktig at dere planlegger godt og leser dere opp om hva slags dyr dere skal ha. Det er stor forskjell på hunder, katter og kaniner og hva de trenger for å ha det bra. En kanin liker for eksempel å løpe masse, så de trenger god plass og skal ikke bo i bur. Hunder trenger minst tre turer hver dag. Dette gjør de fordi de skal kunne gå på do, men også oppdage verden der ute. Det er så mye spennende å snuse på, og mange andre hunder å hilse på! Mange katter liker også å få være ute, mens noen trives best som innekatt. Uansett hvilken katt du har, er det viktig at de holder seg aktive for å være glade.

Som med oss mennesker, kan også dyr bli syke. Da er det viktig at vi tar dem med til en dyrlege som kan hjelpe dem friske. Dyr skal også ha vaksiner som kan beskytte mot farlige og smittsomme sykdommer. Katter burde kastreres for at det ikke skal bli enda flere katter i Norge. Dette er en liten operasjon som gjør at katten ikke kan få barn. Får dere en mikrochip til familiedyret deres, vil det også være mulig for andre å finne ut av hvor dyret bor, hvis det skulle komme seg bort hjemmefra.

Noen kjøper et dyr fra en oppdretter, men man kan også adoptere et hjemløst dyr. Våre lokalavdelinger har mange dyr som trenger nye hjem. Dette kan være hunder, katter, kaniner, hamstere og fugler – rett og slett alle typer dyr! Inne på vår nettside finner man telefonnummer som man kan ringe for å snakke med lokalavdelingene våre eller sende de en e-post.